Möt MTR vid Stadions t-banestation under Pride

Skandinaviens största Pridefestival drar igång i Stockholm den 28 juli och håller på till den 3 augusti. Under de dagar Pride Park på Östermalms IP håller öppet finns MTR på plats med extrapersonal på Stadions tunnelbanestation för att guida besökare rätt och svara på frågor om tunnelbanan.

Även i år har MTR tagit fram regnbågsfärgade accesskortshållare som delas ut till besökarna vid Stadions tunnelbanestation så långt de räcker. MTR:s medarbetare vill även bidra till att öka tryggheten för besökarna och svara på frågor om tunnelbanan och hur man söker jobb hos MTR.

- Pridefestivalen är ett bra tillfälle att ta tillvara MTR:s mångfald och leva enligt våra värderingar om ömsesidig respekt, säger Anders Öhman, kundservicevärd och samordnare för MTR:s aktiviteter under Pridefestivalen. Alla våra medarbetare är välkomna att gå med i paraden i sina MTR-uniformer.

Festivalområdet Pride Park på Östermalms IP öppnas upp onsdag kväll den 30 juli för uppträdanden och mingel och har öppet till och med den 2 augusti. Stadion är den närmaste t-banestationen. På plattformen kommer även SL att finnas och erbjuda alla resenärer som är på väg till Prides festivalområde att fotografera sig mot den regnbågsmålning som finns på stationen och därefter få en gratis pin med sitt foto på – pinsen tillverkas direkt på plats.

File 1029

För mer information:
MTR:s presstjänst, 08-57 86 10 20
Mer information om Stockholm Pride finns på www.stockholmpride.org

_____________________________________________________

MTR-koncernen, med bas i Hongkong, är ett av världens största tågföretag och bedriver idag tågtrafik på tre kontinenter: Asien, Australien och Europa. Koncernen omsatte 2012 ca 30 miljarder SEK med ett resultat före skatt på ca 10 miljarder SEK. Sedan november 2009 ansvarar MTR för drift och underhåll av Stockholms tunnelbana. Att MTR nu utmanar SJ på paradsträckan Göteborg-Stockholm är ett första steg i ambitionen att vara en långsiktig och innovativ aktör på den svenska och nordiska tågmarknaden.